• office@irisdentclinic.ro
  • 0759.607.946

Influenta culorilor asupra psihicului

Ne plimbam intr-o lume plina de culoare si ne sunt oferite adevarate spectacole vizuale la tot pasul. Fiecare culoare, insa, ne influenteaza in mod direct, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la felul in care alegem culorile, mai ales atunci cand este vorba de locul in care ne petrecem timpul.

La cabinetul stomatologic este foarte important sa luam in considerare ce presupune activitatea noastra medicala. Albastrul indeamna la lectura, studiu, asa ca este util pentru medicii stomatologi care au de facut o munca ce necesita atentie. Nu este neaparat sa utilizam culoarea in cantitati foarte mari. O banda de culoare pe un perete, poate parti ale mobilierului si, de ce nu, cateva obiecte decorative albastre.

Este foarte la moda combinatia de cafeniu pentru mobilier (canapea, comoda, masute, parchet) cu alb (covoare, flori, pleduri decorative, in combinatie cu turcoazul) si turcoaz in cateva locuri, o vaza sau un obiect decorativ.

Galbenul este o culoare foarte luminoasa si vesela dar poate deveni foarte incomoda, folosita gresit. Tentele pale, pastelate de galben sunt foarte potrivite pentru cabinetele mai spatioase deoarece sunt tonice fara a crea nevozitate.

 

Bejul, cremul sunt ideale si pentru cabinetele mai mici deoarece creaza o stare placuta de confort si intimitate.

Albul este o culoare foarte banala dar care poate fi spectaculoasa. O amenajare bazata pe alb da o impresie extrem de placuta de liber, spatiu si liniste. Totusi, folosit neglijent poate da numai o senzatie teribila de anxietate. Este recomandat firilor artistice doarece ofera suport pentru dezvoltarea ideilor, persoanelor pasionate de literatura si… curatenie. 

Verdele este poate cea mai prietenoasa culoare. Este utila si in camerele de sterilizare, desi poate ingreuna ritmul de activitate a asistentelor, in cabinetele de stomatologie cu adresabilitate directa catre copii in nuantele sale crude, in birouri elegante, unde se recomanda vernilul si verdele army, in cabinetele de consultatie in tente pastelate, in sala de asteptare.

Oranjul este o culoare foarte vesela, tonica fara a produce nervozitate. Este foarte prietenos in combinatie cu verdele in special pentru copii. Totodata, pentru adolescenti creaza o ambianta foarte placuta. In tente pale este foarte indicat pentru pereti.

In general, cea mai buna idee de amenajare a unui cabinet stomatologic si cea mai sigura este crearea unui fond neutru, cald in nuante de pamant si apoi adaugarea de tuse de culoare puternice.

Leave a comment

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this